• VEELGESTELDE VRAGEN

   

  Op deze pagina vind je alle antwoorden over de werking van onze club. Klik op een onderwerp om naar de juiste sectie te gaan.

 •  

  I. Inschrijven

  1. Hoe verloopt de inschrijvingsprocedure?

  Meld je aan via het contactformulier op deze website. Daarna nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en nodigen we jou of je kind uit om enkele proeflessen te volgen. We geven je de nodige info over de ploeg waarin je terechtkomt en op welke momenten de trainingen plaatsvinden.

  Wil je na de proefles(sen) graag defintief inschrijven dan doe je dit via volgende link: www.vrijbroek.be/inschrijven. Doe dit niet rechtstreeks, maar neem altijd eerst contact met ons op via het contactformulier.

  Kort na je inschrijving krijg je een factuur in je mailbox. Krijg je geen factuur binnen of heb je vragen over de factuur, neem dan contact op met: penningmeester@vrijbroek.be. Na betaling is je inschrijving definitief.

  Bij sommige ploegen is er helaas een spelersstop. In dat geval brengen we jullie hiervan op de hoogte nadat u het contactformulier hebt ingevuld. Je komt dan op onze wachtlijst en zodra er een plaats vrijkomt, nemen we contact op. Dit gebeurt in volgorde van aanmelding.

  De prioriteit bij inschrijving verloopt als volgt: eerst hebben de huidige leden de kans om hun lidmaatschap te verlengen. Familieleden van een bestaand lid hebben als eerste recht op voorinschrijving. Daarna komen de mensen die zich eventueel op een wachtlijst stonden aan bod. Vanaf dan is het 'first come first serve' voor iedereen die wil. Omdat Vrijbroek een echte familieclub is, proberen we directe familieleden altijd een plaats te bieden.

 •  

  II. Uitschrijven 

  1. Wat moet ik doen om me uit te schrijven?

  We vinden het natuurlijk jammer dat je je wil uitschrijven en je bent altijd welkom om je later opnieuw aan te sluiten. Stuur een mailtje naar secretaris@vrijbroek.be met de vraag je uit te schrijven. Ben je voor eind juni niet uitgeschreven, dan gaan we er van uit dat je lid blijft. Ben je niet tijdig uitgeschreven voor het volgende seizoen dan kunnen er kosten in rekening gebracht worden.

 •  

  III. Materiaal

  1. Wat moet ik zeker hebben?     

  Om deel te nemen aan trainingen of wedstrijden heb je het volgende nodig:        

  Een hockey stick             

  Kom je voor een proeftraining of ben je net begonnen dan stellen we sticks ter beschikking op de club. Neem je deel aan wedstrijden dan heb je best je eigen stick. Voor het kleuterhockey stelt de club sticks ter beschikking, al mag een eigen stick natuurlijk ook. Een hockeystick voor jeugdspelers komt ongeveer tot aan de navel van de speler, bij volwassenen komt deze ongeveer tot aan de heup. Vraag advies in de winkel om de juiste keuze te maken.        

  Beenbeschermers         

  Het dragen van beenbeschermers is verplicht, behalve bij het kleuterhockey.     

  Een mondstuk (bit)       

  Het dragen van een mondstuk is verplicht, ter bescherming van je tanden. Zonder mondstuk mag je van de scheidsrechter niet aan wedstrijden deelnemen. Je beschikt dus best over een aantal reserve-exemplaren. Kleuters moeten nog geen mondstuk dragen. Zij spelen met zacht spelmateriaal en bovendien kijken we erop toe dat hun traingen veilig verlopen. Met een mondstuk spelen vraagt enige gewenning. Bij de U6 proberen we het gaandeweg te introduceren. Mondstukken zijn ook te koop aan de toog in ons clubhuis.   

  Hockeyschoenen           

  Je kan/mag in het begin gewone sportschoenen dragen. Toch is het aangewezen om hockeyschoenen aan te schaffen. Hockeyschoenen zorgen ervoor dat je niet wegglijdt en beschermen je voeten beter tegen hockey ballen dan gewone sportschoenen. Je kan niet meespelen met open schoenen, laarzen, all-stars,...     

  Sportieve outfit              

  Een gewone sportieve outfit volstaat om te trainen.  

   

  2. Waar kan ik (hockey) materiaal kopen?  

  Bij Decathlon vind je alle materiaal aan democratische prijzen. Maar ook online kan je alle materiaal aanschaffen. Surf naar www.hockeydirect.be of www.hockeyspullen.nl. In een speciaalzaak heb je natuurlijk meer keuze en het beste advies. www.dnahocky.be

 •  

   IV. Uniform / wedstrijduitrusting  

  1. Wanneer moet ik voor mijn kind een Vrijbroek wedstrijduitrusting bestellen?               

  Je moet over een wedstrijduitrusting van de club beschikken als je deelneemt aan competitiewedstrijden. De wedstrijduitrusting bestaat uit een donkerblauwe short of rokje, blauwe sokken, een standaard wedstrijdshirt en een shirt voor uitwedstrijden. Dat laatste wordt meegenomen bij wedstrijden op verplaatsing en wordt gedragen indien de scheidsrechter beslist dat de standaard shirts van beide ploegen te sterk op elkaar lijken.

 •  

  2. Vanaf welke leeftijdscategorie worden competitiewedstrijden gespeeld?

  Vanaf U6. De U6 spelertjes nemen wel pas na nieuwjaar deel aan de competitie. Bovendien spelen ze hun eerste (halve) seizoen nog met hesjes/overgooiers die door de club voorzien worden. Een wedstrijduniform is dus nog niet nodig. Vanaf U7 moeten spelers over een Vrijbroek wedstrijduitrusting beschikken. Spelers die nog geen uniform hebben en toch willen deelnemen aan een wedstrijd moeten hun teammanager contacteren. Hij kan mee een oplossing uitwerken.

   

  3. Hoeveel kost een wedstrijduitrusting?

  De uitrusting kost ongeveer 80 euro. Deze kost is niet in het lidgeld inbegrepen. De wedstrijduitrusting moet door de leden zelf aangekocht worden.

   

  4. Waar kan ik de Vrijbroek wedstrijduitrusting kopen?

  Je vindt onze outfits bij DNA Hockey, Antwerpsestraat 482A te Boom - mail@dnahockey.be - telefoon: +32 (0)3 440 63 73

 •  

  5. Hoe laat ik het wedstrijdshirt bedrukken?

  Beide wedstrijdshirts (standaard & uitwedstrijden) kan je bij DNA Hockey laten bedrukken. 

  1. Registreer je via deze link.
  2. Ga naar de DNA printshop en selecteer ons clublogo.
  3. Doorloop de bestelprocedure.

  Er zijn shirts in twee kleuren: polo in standaard blauw en t-shirt fluo groen (= reserveshirt voor uitwedstrijden). Leden die nog geen rugnummer hebben laten het veld 'number print' gewoon leeg. Na vier werkdagen liggen drukfolie en shirt klaar en kan je langs de winkel gaan om te passen en te laten bedrukken.

  Omdat de textielsector met een grondstoffentekort kampt, raakt onze voorraad clubkledij misschien uitgeput. Als dit het geval is, biedt DNA:hockey gratis een neutraal clubshirt met logo aan (vanaf U14 ook met rugnummer). Zo kan je, in afwachting van een echt wedstrijdshirt, toch deelnemen aan de competitie. Wie op dit shirt ook een naambedrukking wenst, betaalt 6 euro.
  Als alternatief voor onze kousen zijn neutrale DNA:hockey kousen beschikbaar (13,95 euro), met een korting van 50%. Die kunnen nadien gebruikt worden als trainingskous.

   

  6. Hoe lang duurt het voor de shirts gedrukt zijn?

  Bedrukken van het shirt kan enkele dagen duren. DNA geeft je, als antwoord op je mail, de datum door wanneer alles klaar ligt. Reken op 2 à 3 dagen. Hou er rekening mee dat het eind augustus en begin september behoorlijk druk kan zijn in de winkel. 

   

  7. Is er nog andere (niet verplichte) clubkledij beschikbaar?

  Momenteel bekijken we een facultatieve outfit, met sweater en regenjas. Meer info daarover later dit seizoen.

 •  

  V. Trainingen

  1. Moet ik deelnemen aan de trainingen?               

  Bij kleuterhockey, U6, U7 en U8 is het niet verplicht om aan alle trainingen deel te nemen. Vanaf U9 wordt verwacht dat alle spelers aanwezig zijn op de trainingen, al zijn er natuurlijk momenten dit niet kan (ziekte, familiale redenen).

  Laat bij afwezigheid altijd iets weten aan de trainer, en dit ten laatste 5 uur voor aanvang van de training. Ook als de trainingen niet verplicht zijn, laat je de trainer iets weten zodat hij het aantal aanwezige spelers kan inschatten.

   

  2. Trainingsschema

  Vanaf seizoen '21-'22 wijzigt ons trainingsschema:

  • De kleuters (U4/U5) trainen op woensdag van 16u00 tot 17u00
  • U6 tem U9 (jongens en meisjes) trainen woensdag & vrijdag, van 17u00 tot 18u15

  Zo zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk broers/zussen gelijktijdig of aansluitend training kunnen krijgen.

  • Vanaf U10 verschuiven meisjes naar een dinsdag/donderdag schema. (te beginnen met 17u30 tot 18u45).
  • De jongens blijven op het woensdag/vrijdag-schema (vanaf U10 te beginnen met 18u15 tot 19u30)

  Onze club is de laatste jaren sterk gegroeid. Als we de huidige veldbezetting behouden dreigt er, zeker op lange termijn, plaatsgebrek Dankzij de aanpassing krijgt iedereen voldoende ruimte om zich verder te ontwikkelen. Zodra alle trainers bekend zijn passen we ook het volledige trainingsschema op onze website aan. 

  Door onvoorziene omstandigheden kan het altijd zijn (ook tijdens het seizoen) dat er wijzigingen aan het trainingsschema moeten aangebracht worden. 

    

  3. Hyper- en development trainingen

  Onze ploegen worden ingedeeld volgens geboortejaar en geslacht. Binnen eenzelfde ploeg zijn er vaak niveauverschillen.  Sommige spelers zijn klaar voor iets nieuws, anderen moeten bepaalde basisvaardigheden beter onder de knie krijgen. Door de grootte van de groep is het moeilijk om tijdens een gewone ploegtraining voldoende te differentiëren. Op hyper/development trainingen wordt in groepjes van een achttal spelers op specifieke vaardigheden gewerkt.

  De hyper/development trainingen vormen een aanvullend programma en staan open voor alle spelers van de ploegen waarvoor ze georganiseerd worden. Deelname is niet verplicht, maar we verwachten wel dat wie zich opgeeft om de trainingen te volgen aanwezig is. Hyper/development trainingen zijn bijkomend en dus niet ter vervanging van de gewone ploegtraining. De trainingen zijn inbegrepen in het lidgeld

  De samenstelling van de trainingsgroepen wordt door de club bepaald en loopt niet altijd gelijk met geslacht/leeftijd/ploeg. Zij wordt niet op voorhand bekend gemaakt 

  De trainingen starten rond eind september en lopen tot eind mei. Ze vinden één keer per week plaats en duren meestal een uur. Een groep krijgt een reeks van 2 a 3 wekelijkse trainingen na elkaar waarbij getraind wordt op een bepaald thema. Per groep voorzien we en drietal reeksen per seizoen. De trainingen worden hoofdzakelijk georganiseerd voor de ouder jeugdploegen (vanaf U12). Het aanbod kan elk seizoen wijzigen.

 •  

  VI. Wedstrijden

  1. Moet ik deelnemen aan wedstrijden?

  VHCM is een club die hockey in competitieverband aanbiedt. Op termijn wordt verwacht dat iedereen hieraan deelneemt.          

  Kleuters en G-hockey spelen geen wedstrijden. Bij U6-U7-U8 is het nog niet verplicht om aan wedstrijden deel te nemen. Vanaf U9 wordt verwacht dat alle spelers mee in competitie treden. Trimmer spelen vanaf dit jaar mee in een vriendschappelijke competitie, maar deelname is niet verplicht. 

  De U6 spelen pas na nieuwjaar wedstrijden. Alle andere ploegen spelen wedstrijden in competitieverband vanaf september.          

                 

  2. Vanaf wanneer mag ik deelnemen aan wedstrijden?  

  Het is de bedoeling om nieuwe spelers zo snel mogelijk te integreren en ervaring te laten opdoen. Na een korte inloopperiode (van max. 2 maanden) kan iedereen deelnemen aan wedstrijden. Eventueel kan de trainer hiervan afwijken (vooral bij oudere ploegen) 

  Je aan- en of afwezigheid voor wedstrijden vul je via de hockeyapp in. Dit ten laatste  5 dagen voor de wedstrijd.           

 •  

  VII.  Spelgelegenheid

  Tem U12:

  • Indien er te veel spelers zijn, selecteert de trainer/coach elke week in een beurtrol de spelers. Hij laat dit ten laatste woensdag weten aan de spelers/ouders. Er wordt geen rekening gehouden met de trainingsaanwezigheid.  De spelers worden in gelijke mate geselecteerd in de mate dat ze zich beschikbaar stellen. Geen enkele speler heeft meer recht op spelgelegenheid  dan een andere. Voor doelmannen/vrouwen kan een uitzondering gemaakt worden.
  • De trainer/coach bepaalt zelf hoeveel spelers hij maximaal wil meenemen. De trainer/coach beslist over het aantal speelminuten per speler maar het is belangrijk dat iedereen, ongeacht zijn/haar kwaliteiten,  voldoende spelgelegenheid krijgt opdat hij/zij zich kan ontwikkelen.  Een minimum van 50 % spelgelegenheid per wedstrijd zou minimaal gerespecteerd moeten worden.  
  • Derogaties: indien er binnen de ploeg meer spelers met een derogatie zijn dan er elke wedstrijd mogen meespelen, werkt de trainer/coach/teammanager een beurtrol uit waarin iedereen in gelijke delen aan bod komt.

  Vanaf U14:

  • Indien er te veel spelers zijn, selecteert de trainer/coach elke week de spelers. Hij laat dit ten laatste woensdag weten aan de spelers/ouders. De trainer/coach brengt daarvoor ook trainingsaanwezigheid en trainingsinzet in rekening.
  • Tijdens de wedstrijd komt elke speler aan bod. Over het seizoen gezien krijgt elke speler voldoende kans om zich te ontwikkelen.
  • De trainer/coach brengt voor het bepalen van de speelminuten ook trainingsaanwezigheid en inzet in rekening.
 •  

  VIII. Afgelastingen 

  Trainingen

  Zonder tegenbericht gaat de training altijd door . Er wordt dus enkel gecommuniceerd als de training afgelast wordt. Voorzie altijd aangepaste kledij.

  Een afgelasting van een training wordt doorgegeven via whatsapp.

  Als de training omwille van weersomstandigheden ( Vrieskou, sneeuw, storm, onweer, hevige regenval of hitte) wordt afgelast proberen we dit zo snel mogelijk, en ten laatste twee uur voor aanvang van de training, te doen.

  Omwille van de leeftijd of wisselende weersomstandigheden, kan het zijn dat sommige trainingen afgelast zijn, terwijl andere op dezelfde dag wel doorgaan.

  Regen is in principe geen reden om de training af te gelasten. Tijdens de wedstrijden kan het immers ook regenen. Vaak is de regeval heel plaatselijk dus vaak gaat de training gewoon door. Soms zitten we er ook wel eens naast, bij hevige regenval gaan we schuilen onder het afdak of in het clubhuis. Jullie kunnen de kinderen altijd nog op het gewone einduur oppikken.

   

  Wedstrijden

  Enkel de scheidsrechter of de hockeybond kan wedstrijden afgelasten. Zodra de info geweten is, wordt deze via de teammanagers verspreid.

 •  

  IX. Ploegindeling

  De ploegen worden ingedeeld door de sportieve cel van de club. Ze betrekken hierbij trainers en teammanagers, indien nodig.

  De ploegen worden zo veel mogelijk ingedeeld volgens geslacht en geboortejaar. Dit omdat de hockeybond ook zijn competitie zo organiseert. Vriendschappen, familiale banden en kwaliteit van de spelers zijn in principe geen reden om hiervan af te wijken.

  Zijn er bij de jeugd meerdere ploeg van hetzelfde geslacht/geboortejaar die later opnieuw één ploeg zullen vormen, dan worden evenwaardige ploegen gemaakt waarin vriendschappen wel een rol kunnen spelen. Er kan ingedeeld worden op kwaliteit indien de club verplicht worden om in een hoge reeks aan te treden. Vormen de ploegen later niet opnieuw één ploeg, dan wordt op kwaliteit ingedeeld.

  Omwille van de beschikbare spelersaantallen moet er soms ook afgeweken worden van bovenstaande regels. De sportieve cel beslist en zorgt voor de nodige communicatie/motivatie naar ouders/spelers.

  De indeling op training volgt in principe de indeling van de ploegen. Maar hiervan kan afgeweken worden. (bv kleuterhockey).

  Spelers worden in een bepaalde ploeg ingedeeld maar kunnen ook soms opgeroepen worden om een andere ploeg uit de nood te helpen (f.e. om een forfait te vermijden) . Spelers kunnen dit niet weigeren.

 •  

  X. Keepers

  1. Wie staat er in doel ?

  Bij U6-U7-U8 staat er tijdens de wedstrijden niemand in doel. Op deze leeftijd worden ook nog geen specifieke keeperstrainingen gegeven. Vanaf U9 staat er een doelman/vrouw in doel.

  U9-U10

  Tijdens deze periode willen we graag dat de spelers in rotatie allemaal een keertje in doel staan tijdens wedstrijden. Het geeft iedereen de kans om een keertje te proberen maar ook om de functie van de keeper beter te begrijpen. Er worden nog geen specifieke keeperstrainingen gegeven tenzij er specifieke interesse is van een bepaalde speler.

  U11-U12

  Iedereen die in doel wil staan krijgt de kans om dit te doen. Er wordt gewerkt naar een groep van spelers die in doel wil staan. Er worden keeperstrainingen voorzien voor de spelers die meestal in doel staan

  Vanaf U14 wordt er gewerkt met vaste doelmannen (ideaal: 2). Ze krijgen allen keeperstraining.

  De club voorziet in een keeperspak voor de doelmannen.

   

 •  

  XI. Wie doet wat in onze club?

  1. Trainers

  De indeling van de trainers wordt bepaald door de sportieve cel van de club. Deze indeling gebeurt aan het einde van het seizoen en is bij de inschrijving van uw kind (of uzelf) misschien nog niet bekend. Onze trainers zijn niet toegewezen aan een bepaalde ploeg of leeftijdscategorie, maar roteren na enkele seizoenen. Dit omdat we de sportieve opleiding van onze spelers willen maximaliseren. Bij de jongste ploegen roteren we ook tijdens de trainingen. Zo krijgen ze een brede variatie aan oefeningen. 

  Omdat onze club met zoveel mogelijk gediplomeerde trainers wil werken betaalt ze het inschrijvingsgeld voor de opleidingen van de trainers. Tijdens het seizoen trachten we ook bijscholing te organiseren.

  Vanaf U14 geven we onze jeugdspelers de kans hun eerste stappen in het trainingsvak te zetten, omdat we geloven dat het een meerwaarde is voor hun persoonlijke ontwikkeling: ze leren voor een groep te spreken, verantwoordelijkheid te nemen en leiding te geven. Kandidaten worden ingeschakeld als assistent-trainer bij onze jongste ploegen, samen met een ervaren trainer. Wie interesse heeft om als (assistent) trainer aan de slag te gaan mag altijd contact opnemen met onze sportieve cel (sportief@vrijbroek.be).

  Al onze trainers ontvangen voor hun prestaties een vergoeding afhankelijk van hun diploma en ervaring.

   

  2. Coaches

  De coach begeleidt zijn team tijdens competitiewedstrijden. De beste coach is natuurlijk de trainer. Helaas kunnen niet alle trainers deze rol op zich nemen omdat ze vaak verschillende ploegen onder hun hoede hebben. Bovendien zijn sommige trainers zelf nog actief als speler wat het niet eenvoudig maakt om agenda's op elkaar af te stemmen. Toch streven we ernaar om trainers de rol van coach te laten opnemen vanaf U10. Vanaf U14 zou dit steeds het geval moeten zijn. 

  Voor onze jongste ploegen kan de club echter onmogelijk bij elke wedstrijd coaching voorzien. Er zijn té veel ploegjes om dit te bolwerken. Dit komt omdat we onze jongste teams klein houden, om iedereen spelgelegenheid te geven tijdens de wedstrijden. Voor de jongste leden is het aanbieden van gekwalificeerde trainers belangrijker.

  Wedstrijden zijn voor de kleinsten belangrijke leer- en beleefmomenten waar prestatie en resultaat niet het enige doel zijn. Daarom geloven we dat ook ouders de taak van coach op zich kunnen nemen bij de -U14 jeugdploegen. Onze club voorziet natuurlijk de nodige opleiding zodat ouders de basics van het coachien en de visie van de club meekrijgen. Hockey-ervaring is niet noodzakelijk, maar een sportieve achtergrond helpt. We proberen er voor te zorgen dat de vaste trainer af en toe toch een wedstrijd kan coachen (bv bij thuiswedstrijden) om zo de ploeg op te volgen.

  Heb je zelf interesse om als coach van de ploeg van je kind aan de slag te gaan? Neem dan contact op met iemand van de sportieve cel.

   

  3. Teammanagers

  Teammanager en coach zijn de tandem die een ploeg begeleidt. De coach doet dit vanaf de zijlijn, terwijl de teammanager achter de schermen werkt. 

  De teammanager:

  • ... is de schakel tussen clubbestuur en de ploeg. Hij/zij speelt clubinformatie door naar de leden van z'n team of hun ouders.
  • ... is het eerste aanspreekpunt van de club voor spelers of ouders. Niet iedereen kent de leden van het bestuurr. Dankzij de teammanager houden we de drempel om vragen te stellen laag.
  • ... leidt de organisatie van de wedstrijden van het team in goede banen (tegenpartij verwelkomen, opvolgen scheidsrechters, vervoer, beschikbaarheid spelers, keeperspak,..)
  • ... is een enthousiaste ouder (of bij oudere ploegen een speler)
  • ... is gewoonweg onmisbaar.

  We polsen elk jaar bij de ouders van elke ploeg wie deze rol op zich wil nemen. Alvast bedankt!

   

  4. Scheidsrechters

  Zonder scheidsrechters kunnen er geen wedstrijden gespeeld worden. De hockeybond vraagt clubs om zelf te zorgen voor de nodige scheidsrechters. 

  U6-U7-U8

  De thuisploeg moet één scheidsrechter voorzien. We vragen dat de ouders, eventueel in beurtrol, de taak op zich nemen. De regels zijn heel eenvoudig. Bij deze leeftijdscategorieën bestaat de rol van de scheidsrechter vooral uit het in goede banen leiden van de wedstrijd en het toezien op fair-play.

  U9-U10-U11-U12

  De thuisploeg moet twee scheidsrechters voorzien. Bij voorkeur neemt een vast team van ouders de taak op zich. Een oudere jeugdspeler kan eventueel opgeroepen worden. Neem contact op met de scheidsrechtersverantwoordelijke.

   U14-…

  Meestal wordt er met vaste scheidsrechters gewerkt. Vanaf U14 moeten alle spelers een scheidsrechter-examen volgen. Anders mogen ze zelf geen wedstrijden spelen!

  Voor de regels kijk: https://hockey.be/nl/competitie/outdoor-hockey/spelregels-1/

 •  

  XII.  Hockey App

 • De Belgium Hockey App is de mobiele applicatie van de Koninklijke Belgische Hockey Bond. Je gebruikt ze om het volledig hockeyseizoen van jezelf of je kind te beheren. De app download je van de app store - Zoek op Hockey belgium.

  De Hockey-app wordt verplicht gebruikt door ouders/spelers om hun aan- en afwezigheid op wedstrijden in te vullen. Je mag uiteraard ook de trainer/coach op de hoogte brengen op een andere manier, maar je past het steeds zelf aan in de app. Ben je een bepaalde dag onbeschikbaar, dan kan je dit ruim op voorhand ingeven. Hou er wel rekening mee dat de uren van wedstrijden nog kunnen wijzigen.

  Zodra de teammanager zeker is van het aantal aanwezigen op een wedstrijd, zal hij het wedstrijdblad vastleggen. Dit gebeurt meestal enkele uren voor de wedstrijd. Vul dus zeker tijdig je status in. (bij voorkeur minstens 5 dagen op voorhand). Eens een wedstrijd is vastgelegd kan je je aanwezigheid niet meer ingeven. Neem in dat geval rechtstreeks contact op met teammanager of coach.

  Bij voorkeur gebruik je de app ook om je aan- of afwezigheid op training aan te geven.

  De app wordt ook gebruikt door: 

  • Teammanagers, om de wedstrijdbladen in te vullen.
  • Scheidsrechters, om de uitslagen in te geven.
  • Het bestuur, om berichten of last minute updates te versturen (gebeurt via verschillende kanalen).

  Om de app maximaal te benutten heb je een account nodig. Deze krijg je automatisch na inschrijving. Je login is het eerste emailadres waarmee je de inschrijving deed. Zodra je een login hebt kan je je status aanpassen en aanwezigheden ingeven. Je kan de app ook gebruiken met een niet geregistreerd emailadres, maar enkel om als fan info te raadplegen.

  Speel je zelf of heb je meerdere kinderen die hockey spelen, dan kan je met één account alles beheren.

  Heb je problemen met je account, raak je niet ingelogged, zie je niet de wedstrijden van jezelf of kind: Je kan contact opnemen met wout@vrijbroek.be voor meer info.

  Het meest voorkomende probleem is dat je de wedstrijden van je kind niet te zien krijgt. Mogelijke problemen:

  • Je inschrijving is nog niet voltooid. Er is maw nog geen account voor je kind. Neem contact op met secretaris@vrijbroek.be
  • De account is ok maar je kind is nog niet toegevoegd aan het team. Neem contact op met secretaris@vrijbroek.be
  • Je hebt een account aangemaakt, maar met een ander e-mailadres dan hetgene waar je kind mee geregistreerd is. Maak een nieuwe account aan.
  • Men heeft jou kind toegevoegd aan de juiste ploeg maar toch zie je geen verandering: log een keer uit en opnieuw in zodat de laatste “rechten” van toepassing zijn

  Status aanpassen:

  • Als je correct bent ingelogged ga ja via het menu naar “persoonlijk” programma
  • Klik op de juiste wedstrijd
 •  

  XIII. Verzekering

  Elk ingeschreven lid is automatisch verzekerd via de Belgische Hockey Bond. De details van de verzekeringspolis kan je bekijken via deze link. Je kan op deze webpagina ook de nodige aangifteformulieren voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen downloaden.

  Aangifteformulieren stuur je ingevuld naar PCI.aangifte-constat@belins.be

  Als aanspreekpunt van onze club vul je de gegevens in van onze secretaris: Lynn Verreydt - Fermerijstraat 8 - 2860 Sint-Katelijne-Waver. Ook voor bijkomende vragen kan je bij haar terecht via secretaris@vrijbroek.be.

 •  

  XIV. Barwerking

  Naast het jaarlijks inschrijvingsgeld factureren we per gezin ook een vaste bijdrage van 25 euro voor onze barwerking. Dit bedrag staat als afzonderlijke kost vermeld op je factuur.

  Zodra een lid, of iemand van z’n familie, tijdens het seizoen twee barshiften gedaan heeft is dit bedrag terugverdiend. Meer nog: ook elke bijkomende shift wordt verrekend. Het verdiende bedrag wordt dan in mindering gebracht op de factuur van het daaropvolgende seizoen. Bij uitschrijving uit onze club wordt het tegoed gewoon terugbetaald. Niemand is verplicht zich mee in te zetten voor onze barwerking.

  Invullen van de barshiften gebeurt op de pagina 'clubhuis', onder het menu 'club' van deze website.

 •  

  XV. Verloren voorwerpen

  De verloren voorwerpen worden in de dug-out aan het terrein bijgehouden gedurende enkele weken. Ben je iets in het clubhuis zelf vergeten dan kan je het waarschijnlijk daar terug vinden.

  De verloren woorwerpen worden niet oneindig bijgehouden.

  Probeer bij de jongste jeugd maximaal je materiaal te voorzien van je naam of kenteken (ook stick, drankbus,…).

 •  

  XVI. Communicatie

  We vinden het belangrijk dat er snel en goed gecommuniceerd wordt met leden en hun ouders. Dit doen we via verschillende kanalen. Leden/ouders zijn echter zelf verantwoordelijk voor het opvolgen van alle communicaties.

  1. Website

  Op deze website vind je alle praktische informatie over de club: inschrijvingsprocedure, lidgelden, trainingsuren, werking en wedstrijdinformatie per team. De newsfeed op onze landingspagina brengt je de nodige weetjes en het laatste nieuws over onze verschillende activiteiten.

  2. Nieuwsbrief

  Elk ingeschreven lid ontvangt automatisch onze maandelijkse nieuwsbrief op het email adres dat werd opgegeven bij de inschrijving. Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het reilen en zeilen van de club.

  3. Hockey App

  Geeft alle informatie over wedstrijden en aanwezigheden. Het is belangrijk dat leden hun aanwezigheden op wedstrijden tijdig STEEDS ingeven via de app. De nieuwsbrief en sommige last minute wijzigingen worden extra via een app bericht gepushed. Zie hierboven ook hfdstk. X Hockey App

  4. Whatsapp           

  We kunnen natuurlijk niemand verplichten deze app te gebruiken, maar veel communicatie over trainingen, wedstrijden en andere zaken verloopt om praktische redenen via deze weg. Vooral bij last minute berichten is het een handige tool.

  Voor elke speler wordt verwacht dat een (matuur) iemand aanwezig is in de whatsappgroep om de zaken van de speler op te volgen. Dit kan de speler zelf, een ouder of een ander contactpersoon zijn  (in geval dat bv. de ouders niet over een smartphone of de app beschikken) zijn ”.