• Hey Ladies

  • ... get funky

    (if you don't get this... you're way too young)

    Goed nieuws in deze barre tijden: het zit er dik in dat Vrijbroek volgend seizoen een volwassen ploeg rijker is. Op vraag van enkele ex-speelsters hebben we onderzocht of er voldoende draagvlak bestaat voor het oprichten van een Junior Ladies team. Het eerste in onze clubgeschiedenis.

    In het hockey zijn Ladies het vrouwelijk equivalent van de Gentlemen (bij ons gekend als 'dat Vrijbroek team op z'n retour'). De Ladies-competitie richt zich dan ook op speelsters die nog competitie willen spelen, maar voor wie de volle kalender van een reguliere competitie niet langer haalbaar is. 'Junior' Ladies? Hoor ik u denken. Da's basically een standaard Ladies team gevuld met dames die nog niet willen toegeven dat ze over hun piek zijn.  

    Als lakmoesproef stuurden we een uitnodiging de wereld in waarin de doelgroep werd uitgenodigd om deel te nemen aan een oefentraining. De allereerste training na de lockdown bovendien. Het resultaat was een vol huis. Achtien dames waren maandag present. Zowel nieuwelingen als speelsters met de nodige ervaring. Waarmee meteen bewezen werd dat er behoorlijk wat potentie zit in dit idee.